Κίνημα μαθητών

Το Κίνημα Μαθητών είναι εδώ και οι νέοι έχουν τη δική τους φωνή και μιλούν για όλα αυτά που αφορούν την εκπαίδευση.

Στις 28 Οκτωβρίου 2018 λίγοι νέοι, στην πλειοψηφία τους μαθητές,ίδρυσαν το Κίνημα Μαθητών. Στόχος τους ήταν ένα κίνημα που θα μιλάει για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χώρα. Έτσι, ξεκίνησαν να μιλούν για την εκπαίδευση, διοργάνωσαν εκδηλώσεις, συζητήσαμε με μαθητές και καταθέτουν τις προτάσεις μας για το αύριο της εκπαίδευσης. Μίλησαν για την κλιματική αλλαγή, διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε πορείες, έτρεξαν  εκστρατείες ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μίλησαν για πολλά και είδαν το κίνημα μας να μεγαλώνει. Ευγνώμονες απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  παραμένουν πιστοί στο όραμα τους για ένα κίνημα νέων που θα αγκαλιάζει όλα τα προβλήματα της νέας γενιάς.

Χθες,λοιπόν, Κυριακή 12 Ιουλίου έκαναν αυτό το αποφασιστικό βήμα. Το κίνημα   μετεξελίσσεται από ένα Κίνημα Μαθητών σε μία Πρωτοβουλία Νέων, την δική τους πρωτοβουλία.

«Απευθύνουμε σήμερα κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε νέα και νέο που βλέπει τα δικαιώματα του να καταπατώνται, που αγωνία για το αύριο, που αγωνίζεται και μάχεται για ένα καλύτερο κόσμο. Τους καλούμε να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας.

Οι προκλήσεις του αύριο είναι μεγάλες και ο μόνος τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε είναι με μία κοινή πρωτοβουλία και δράση».