Κινητά στα αεροπλάνα

Όλοι όσοι έχουμε ταξιδέψει στους “αιθέρες” γνωρίζουμε πως τα κινητά στα αεροπλάνα πρέπει να μπαίνουν σε “flight mode” ή να κλείνουν διότι το σήμα που εκπέμπουν μπορεί αν επηρεάσει την επικοινωνία των πιλότων με τους πύργους ελέγχου. Αλλά φαίνεται πώς τα πράγματα θα αλλάξουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Πλέον οι επιβάτες οι οποίοι κάνουν πτήσεις μέσα στην ΕΕ θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αεροπλάνου καθώς η Κομισιόν αποφάσισε πώς ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιείται η τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσε έχουν λάβει προθεσμία για να οριστεί το φάσμα του 5G για τα αεροπλάνα και θα πρέπει να έχουν εφαρμόσει τη σχετική “νομοθεσία” μέχρι τα τέλη του Ιουνίου 2023.

Τα κινητά στα αεροπλάνα δε θα χρειάζεται να μπαίνουν πλέον στη λειτουργία πτήσης και θα μπορεί ένας επιβάτης να πραγματοποιεί μια κλήση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ή να μιλά μέσω βίντεο.

Σύμφωνα με το BBC, είχαν δεσμευτεί τμήματα από το φάσμα από το 2008 και εταιρείες που παρείχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρείχαν αυτή τη λειτουργία αλλά ήταν πολύ αργή και υπήρχαν προβλήματα.

Οι συνδέσεις θεωρούνται πιο αξιόπιστες και πιο γρήγορες με το 5G και οι επιβάτες θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στην επικοινωνία.

Τσέκαρε και αυτά :

Χριστούγεννα 2022 : Φωταγωγήθηκε το “Σταύρος Νιάρχος”

Ο Παράδεισος των κυριών: Τα νέα επεισόδια της σειράς