Κλιματική αλλαγή

Σίγουρο είναι πως αυτό είναι ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια που έχουμε ζήσει και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο, με όλο τον κόσμο να μιλά για την κλιματική αλλαγή.

Αυτή η ζέστη όμως είναι διαφορετική αφού προέρχεται από ένα μεγάλο κύμα θαλάσσιας ζέστης, το οποίο έχει ξεκινήσει από τη δυτική Μεσόγειο από το τέλος του Μαΐου και αυτές οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν κατά 5 βαθμούς Κελσίου τις φυσιολογικές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απειλούνται τα θαλάσσια οικοσυστηματα. Μπορεί βέβαια αυτές οι θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για τους λουόμενους, αλλά ήδη οι επιστήμονες ανησυχούν.

Πρόκειται για έναν θαλάσσιο καύσωνα που αναμένεται να έχει ολέθριες συνέπειες για τη χλωρίδα και την πανίδα, αφού θα προκαλέσει με τη σειρά του μετανάστευση ορισμένων ειδών προς λιγότερα θερμά νερά. Επίσης, δεν αποκλείονται πολλά από τα θαλάσσια είδη να μην αντέξουν και να πεθάνουν, ενώ θα εμφανιστούν άλλα είδη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι.

Η κλιματική αλλαγή που έχει προκαλέσει αυτό τον ιδιαίτερο καύσωνα, αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στην αλιεία με ότι συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Τσέκαρε κι αυτό:

Νέα σειρά: Ο Παράδεισος των κυριών στον Alpha