Κλιματική αλλαγή

Το Doodle της Google στις 22 Απριλίου 2022 είναι αφιερωμένο στην Κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις που έχει πλέον όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στον πλανήτη μας.

H Κλιματική Αλλαγή πλέον δεν αστειεύεται και αυτό το βλέπουμε κάθε χρόνο, με το κλίμα να φαίνεται να αλλάζει και να επιδεινώνεται, αγνοώντας τις τέσσερις εποχές που ξέραμε μέχρι πριν κάποια χρόνια.

Όταν μιλάμε για μία τέτοια αλλαγή αναφερόμαστε στην μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος, κυρίως όσον αφορά τις μετεωρολογικέτες συνθήκες. Αυτή η αλλαγή όμως δεν έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά έπρεπε να περάσουν χρόνια ίσως και δεκαετίες.

Η κλιματική αλλαγή ορίζεται ειδικότερα ως η μεταβολή στο κλίμα που οφείλεται άμεσα ή έμμεσα σε ανθρώπινες δραστηριότητες, διακρίνοντας τον όρο από την κλιματική μεταβλητότητα που έχει φυσικά αίτια.

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υπερκατανάλωσης προϊόντων του πρωτογενή τομέα, της αλόγιστης υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων και την αύξηση του πληθυσμού της γης υποβαθμίστηκε το φυσικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ των χωρών του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου.

Παγκόσμιος σκοπός των κρατών, φορέων και συλλόγων είναι η συνεργασία μεταξύ τους για την αειφόρο ανάπτυξη σε όλα τα γεωγραφικά επίπεδα και την καταπολέμηση της ανισότητας σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο κίνημα που ζητά την ισοκατανομή των περιβαλλοντικών βαρών.

Τσέκαρε κι αυτό: 

Σχέσεις : Η συμβουλή που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν