Κωδικοί μετακίνησης

Κωδικοί μετακίνησης: Η νέα εκτόξευση των κρουσμάτων οδηγεί την κυβέρνηση σε ακόμα πιο δραστικά μέτρα και με πολλές περιοχές σε κόκκινο κυριολεκτικά αλλάζουν όλα όσα ξέραμε.

Η πρώτη αλλαγή αφορά τα γνωστά SMS, δηλαδή οι κωδικοί μετακίνησης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις αλλαγές στα SMS στο 13033 που μάλιστα θα ισχύσουν από τις 06:00 το πρωί έως τις 16 Μαρτίου τουλάχιστον.

Και οι αλλαγές ξεκινούν με τους κωδικούς 2 και 3 που αφορούν τα ψώνια, δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες. Αυτές οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον μόνο στο δήμο διαμονής του καθενός ή σε διαφορετική περίπτωση σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σπίτι του καθενός.

Όσον αφορά στον κωδικό 6 που αφορά την άθληση ή βόλτα με κατοικίδια τότε κι αυτό αλλάζει. Πλέον η μετακίνηση θα γίνεται μόνο με το ποδήλατο ή με τα πόδια. Κοινώς δεν θα μπορεί κάποιος όπως μέχρι σήμερα να παίρνει το αυτοκίνητό του για να πηγαίνει σε άλλη περιοχή.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως κανείς σε καμία περιοχή της χώρας δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του κωδικού 6 με το αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στον κωδικό 4 τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα ζητούν διευκρινίσεις για το εάν χρησιμοποιείται σωστά από τους πολίτες.