Κολχικίνη

Κολχικίνη: Μετά το εμβόλιο και την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, άλλο ένα φάρμακο μπαίνει στη μάχη κατά της πανδημίας.

Το όνομα του φαρμάκου Κορχικίνη και πλέον έχει το πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για να ενταχθεί στο πρωτόκολλο το λεγόμενο θεραπευτικό πρωτόκολλο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Είναι ένα δοκιμασμένο ασφαλές φάρμακο το οποίο ήδη χρησιμοποιείται σε πολλές παθήσεις και το οποίο όπως αποδείχθηκε μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Σε αυτή την απόφαση βοήθησε και το αποτέλεσμα μιας νέας μελέτης που έγινε στον Καναδά όπου χορήγησαν κολχικίνη σε ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα φάνηκε πως το συγκεκριμένο φάρμακο μειώνει κατά 44% τη θνητότητα από τον ιό, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας σε ποσοστό 25% και ένα σημαντικό 50% μειώνει την ανάγκη διασωλήνωσης.

Αξίζει φυσικά να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρα στη μελέτη της κολχικίνης και της ευεργετικής δράσης που έχει κατά του covid.

Πώς θα χορηγείται η κολχικίνη

Το νέο φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού θα χορηγείται με τη μορφή χαπιού και αφού ο ασθενής έχει εκτιμηθεί από γιατρό και έχει συνταγογραφηθεί φυσικά.

Τη θεραπεία με την κολχικίνη θα μπορούν να λαμβάνουν οι ασθενείς άνω των 60 ετών είτε έχουν είτε δεν έχουν υποκείμενο νόσημα, ενώ θα μπορούν να το παίρνουν και οι ασθενείς από 18 ετών έως 60 ετών με ένα τουλάχιστον υποκείμενο νόσημα ή εάν έχουν πυρετό πάνω από 38.