Γεια σας! Είμαι ο Κωνσταντίνος Σκαφίδας και κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάζω την γαστρονομική μου εμπειρία από διάφορα street food της Αθήνας και θα σας βάζω στον
πειρασμό να τα δοκιμάσετε και εσείς, αν δεν το έχετε ήδη κάνει!
Το πρώτο food story έχει να κάνει με την επίσκεψη μου σε ένα από τα πιο παλιά μπουγατσάδικα ή μπουγατσατζίδικα της Αθήνας με 44 χρόνια ιστορίας. Φυσικά μιλάω για τη μπουγάτσα του Μακεδόνα στον Κολωνό και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Πλάτωνος στην
Παλαμηδίου 75.
Πρόκειται για ένα “παλιό” – παραδοσιακό μαγαζί και αυτό είναι κάτι που με γοητεύει πάντα σε ένα κατάστημα γιατί εκτός από μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, κάτι που δείχνει και η πορεία του στα τόσα χρόνια λειτουργίας, μου θυμίζει και τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό.
Εκτός του ότι χάζευα για λίγα λεπτά τη βιτρίνα, σκεπτόμενος ποια ή μάλλον ποιές μπουγάτσες να δοκιμάσω, έκανα και την βόλτα μου στο εργαστήριο. Εκεί γνώρισα τον Κ.Παρασκευά ο οποίος δουλεύει χρόνια στο μαγαζί, απλώνοντας το φύλλο με τέχνη και
μεράκι μέχρι να γίνει λεπτό με 2-3 κινήσεις στον αέρα.
Παρακολούθησα όλη την διαδικασία από το άνοιγμα του φύλλου μέχρι τη γέμιση της μπουγάτσας, το βουτύρωμα και από εκεί στο ταψί και στο φούρνο.
Εμένα με κέρδισε προσωπικά η μπουγάτσα με τον κιμά που ήταν εξαιρετική και φυσικά η γλυκιά που πασπαλίζεται με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα από πάνω! Η νοστιμιά τους φυσικά οφείλεται και στις αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν τόσα χρόνια! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και αυτή με το τυρί αλλά και την σπανακόπιτα.
Αν έφτασες μέχρι εδώ κάνε και ένα follow στο προφίλ μου στο Instagram και στο Tik tok για
να βλέπεις και άλλα food stories, θα με βρεις ως @soukoufood!
Τα λέμε στο επόμενο food story! Μέχρι τότε καλή όρεξη!
Τσέκαρε κι αυτά: