Κομάντα και Δράκοι

Η νεανική, μεταφυσική ιστορία «Κομάντα και Δράκοι» με την πρωτότυπη γραφή και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, στις 22:30, στο MEGA.

Ένα μεταφυσικό ταξίδι, που μας γύρισε στα παιδικά μας χρόνια, φτάνει στο τέλος του με τους ήρωες να εκπληρώνουν το πεπρωμένο τους και μία νέα ημέρα να ξημερώνει στο Καλοχώρι.

Θα γίνουν, όμως, τα πράγματα όπως πριν;

Τι θα δούμε στο συναρπαστικό φινάλε…

Στη σπηλιά όπου η αόρατη δύναμη αναβλύζει πιο δυνατή από ποτέ, κορυφώνεται η επέτειος των 100 χρόνων από το προηγούμενο μακελειό.

Με τον Δρακο-Μιχάλη και τον Δρακο-Στρατή να τους ακολουθούν στενά, η Ίρις, με τα παιδιά και τη Ναυσικά προσπαθούν να προλάβουν τον Μπάμπα Μπομπ. Όμως, ένα νέο ξέσπασμα της αόρατης δύναμης τους εμποδίζει να προχωρήσουν και αφήνει πίσω της τον Αλέξανδρο αναίσθητο.

Στην προσπάθειά της να βοηθήσει τον μικρό της αδελφό, η Ναυσικά χωρίζεται από τους υπόλοιπους, ακριβώς τη στιγμή που τους εντοπίζουν ο Δρακο-Μιχάλης και ο Δρακο-Στρατής.

Η αόρατη δύναμη έχει πλέον ξυπνήσει για τα καλά, οδηγώντας τους χωριανούς σε μάχη μέχρι τελικής πτώσης, σύμφωνα με την παλιά παράδοση του πετροπολέμου. Μνήμες από προηγούμενα ξεσπάσματα της βεντέτας ξυπνούν και πλέον τίποτα δε φαίνεται ικανό να σταματήσει τους αφιονισμένους Δρακάκηδες και Καζάκηδες.

Πίσω στη σπηλιά, ο Δρακο-Μιχάλης ακινητοποιεί την Ίριδα και τη Λουλού και απάγει τον Ντόντο και τον Γιώργο. Ο Βασίλης τους παρακολουθεί και επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή, ενώ όλοι βρίσκονται υπό την απειλή όπλων των ΕΚΑΜ.

Ο Αναστασάκης συνιστά ψυχραιμία, όμως, η αόρατη δύναμη έχει πλέον γιγαντωθεί και αλωνίζει μέσα και έξω από τη σπηλιά. Οι σφαίρες και οι πέτρες πέφτουν βροχή. Ο Γιώργος και ο Ντόντος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τη σταματήσουν και εκπληρώνουν, επιτέλους, το πεπρωμένο τους.