Κομμωτήρια lockdown

Κομμωτήρια lockdown: Το αδιαχώρητο επικρατεί από την Πέμπτη στα κομμωτήρια όλης της χώρας, καθώς από την Κυριακή και μετά τα κομμωτήρια θα είναι κλειστά και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ανοίξουν ξανά.

Και φυσικά γίνεται καραντίνα χωρίς ωραίο μαλλί; Χωρίς βαμμένο μαλλί και καλοκουρεμένο; Όχι βέβαια! Και έρχεται κάποιος σαν και εμένα να ρωτήσει; Γιατί αυτός ο πανικός;

Στην καραντίνα όλοι θα κληθούμε να είμαστε στα σπίτια μας. Είτε το θέλουμε είτε όχι δυστυχώς. Γιατί θα πρέπει να συμμορφωθούμε στα νέα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, αφού δεν καταφέραμε να συμμορφωθούμε πριν τη λήψη των μέτρων. Και τώρα φυσικά θα υποστούμε τις συνέπειες!

Και έρχεται μία τόσο δύσκολη ώρα, που κατά μία έννοια καταπατάται ακόμα και η ελευθερία μας, που οικογένειες θα μείνουν σπίτια τους, χωρίς κανένα εισόδημα, άνθρωποι θα εγκλωβιστούν μακριά από τους δικούς τους, που θα μείνουμε μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους! Αλλά για να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το κακό στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ωραίο μαλλί!

Μη γελιόμαστε, δεν βγαίνει αλλιώς η καραντίνα, χωρίς ωραίο μαλλί.

Για να αντιληφθεί κανείς τι ζούμε πια, είναι αρκετό να ειπωθεί πως όλα τα κομμωτήρια σχεδόν σε όλη την επικράτεια κάνουν πλέον χρήση του διευρυμένου ωραρίου προκειμένου να προλάβουν να είναι φρεσκοκουρεμένοι εν μέσω καραντίνας.

Σε δύο ημέρες δηλαδή που απομένουν για το lockdown, τα κομμωτήρια θα κληθούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν όλο το πελατολόγιο τους. Και έρχομαι εγώ ο κακός να ρωτήσω; Οι κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού θα ισχύσουν και θα τηρηθούν; Ή θα έχουμε ωραίο μαλλί αλλά μαζί θα έχουμε και covid.

Σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, αλλά και για όλο τον πλανήτη, το μαλλί μας ίσως θα έπρεπε να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και όχι να ποδοπατάτε κόσμος μέσα στα κομμωτήρια έτσι ώστε το lockdown να τους βρει όμορφους και γοητευτικούς.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος