Μάσκες

Κορονοϊός: Η “επέλαση” του κορονοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς και αυτή τη φορά για πρώτη φορά προέκυψαν και τα λεγόμενα “ορφανά” κρούσματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε τα 84, αφού προέκυψαν 11 νέα κρούσματα από το Σαββατοκύριακο και μετά.

Πρόκειται για 81 Έλληνες και 3 ξένους υπηκόους. Τα 56 κρούσματα σχετίζονται με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν ταξιδιώτες και άλλοι 9 επαφές των ταξιδιωτών αυτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 27 άτομα νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Σε απομόνωση στο σπίτι τους, σε καλή κατάσταση, παρακολουθούνται 57 άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός πως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε τέσσερα κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Κατά συνέπεια για αυτά τα τέσσερα κρούσματα δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς.

Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να κάνουν την ιχνηλάτηση των επαφών αυτών των τεσσάρων κρουσμάτων.