Εθνική οδός

Κορονοϊός: Για άλλη μία φορά κάποιοι Έλληνες αποφάσισαν να δείξουν πόσο “μάγκες” είναι και μη συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα την Παρασκευή όπου χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας αποφάσισαν να εξορμήσουν στην επαρχία.

Βρέθηκαν λοιπόν μέσα στα αυτοκίνητά τους και μποτιλιαρίστηκαν στα διόδια με σκοπό να ταξιδέψουν στα χωριά τους, νομίζοντας πως όλο αυτό που ζούμε είναι διακοπές μακράς διαρκείας και όχι καραντίνα λόγω ενός φονικού ιού.

Αυτή η απαράδεκτη στάση που δεν έχει ίχνος κοινωνικής ευθύνης και μπορεί να είναι και μοιραία εξόργισε την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτές τις εικόνες και δήλωσε πως εάν οι πολίτες δεν συμμορφωθούν θα πρέπει να εξετάσει κάθε μέτρο.

«Κάποιοι δυστυχώς θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή στο εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί αυτό να σημαίνει και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών που πάνε», ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Χαρδαλιά.

Και η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις να επιβάλει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και όσο βλέπει τέτοιες εικόνες είναι κάθε φορά και ένα βήμα πιο κοντά. Εξαιτίας ορισμένων ανεγκέφαλων.