Κρούσματα Κυριακής

Κορονοϊός: Ένα ξύπνημα με βήχα, δέκατα, πόνος στον λαιμό είναι αρκετό για να κρούσει το κόκκινο καμπανάκι στους νευρώνες του εγκεφάλου σου και να αρχίσεις να σκέφτεσαι μήπως αποτελείς άλλο ένα κρούσμα κορονοϊού ανάμεσα στα χιλιάδες που βρίσκονται και καλπάζουν κατά μεγάλη αριθμητική πρόοδο τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας.

Οι συνιστώσες ήταν δύο και θέλοντας να σιγουρευτώ για την απάντηση ήμουν στην γραμμή προτεραιότητας του νοσοκομείου μετά από 4 μέρες συμπτωμάτων και υπεβλήθηκα στο τεστ.

Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό αλλά το μήνυμα που μου άφησε αποτέλεσε θετικό παράγοντα στο να λειτουργήσω πιο υπεύθυνα και προσεκτικά για να βοηθήσω στην μη εξάπλωση του ιού τόσο για εμένα αλλά και σκεπτόμενη την υγεία των υπόλοιπων.

Οι περισσότεροι νέοι καθησυχάζονται με το ότι δεν θα νοσήσουν σοβαρά ,το οποίο δεν ισχύει απόλυτα καθώς αρκετοί βρίσκονται στις ΜΕΘ και αμελούν τις επιπτώσεις που θα έχει η εξάπλωση του ιού στην κοινωνία.

Συνεχίζουν την καθημερινότητα τους με τις εξόδους στα νυχτερινά μαγαζιά, τη διασκέδαση έως το πρωί σε χώρους συνωστισμού χωρίς να τηρούν κανένα προληπτικό μέτρο. Ένας από αυτούς τους νέους ήμουν λίγο πολύ και εγώ μέχρι την στιγμή που βρέθηκα σε αυτήν την κατάσταση.

Αυτό που θέλω να μοιραστώ είναι πως δεν χρειάζεται να φτάσουμε στην κατάσταση του να εμφανίσουμε κάποιο σύμπτωμα για να κινητοποιηθούμε και να λάβουμε μέτρα. Καθημερινά ενημερώνομαι για την κατάσταση που επικρατεί και τον αριθμό των κρουσμάτων ,αυτό που παρατήρησα ήταν πως παγκοσμίως τα κρούσματα μέσα σε 3 μέρες αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια και ο αριθμός θανάτων ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ,πράγμα που μας δείχνει την σοβαρότητα. 

Νομίζω πως όλοι μας στην αρχή νιώθαμε πιο εφησυχασμένοι καθώς ο ιός δεν είχε φτάσει σε γνωστούς μας και θεωρούσαμε ότι είναι κάτι πολύ μακρινό. Τώρα στην νέα πραγματικότητα αρχίζουν να νοσούν γνωστοί μας, φίλοι μας, συγγενείς μας και αυτό κάθε άλλο παρά εφησυχασμό μας δίνει.

Άρα την επόμενη φορά που θα κανονίσεις κάποια έξοδο με τους φίλους σου που θα παραβιάσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ή θα φύγεις από το σπίτι σου χωρίς την μάσκα σου, σκέψου τους γονείς σου ή τους φίλους σου που μπορεί να βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Σκέψου το ότι κάθε μία παράβαση των μέτρων μας φέρνει μία μέρα πιο μακριά στο να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας. Αξίζει αυτή η έξοδος την παράταση στην διαστρεβλωμένη αυτή καθημερινότητα του σήμερα;  

Έλενα Μεταξοπούλου