μεταχειρισμένα

Ένα από τα προβλήματα που προξένησε ο κορονοϊός είναι πως δεν είναι καθόλου ασφαλής ο συνωστισμός μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και για αυτό το λόγο οι πολίτες στρέφονται σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Έτσι, πέρα από την πεζοπορία και τη χρήση ποδηλάτου έρχεται και η ανάγκη μετακίνησης με ένα ιδιωτικό όχημα.

Επειδή επίσης η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ανασφάλεια οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τόσο άνετοι να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε νέα αυτοκίνητα και για αυτό στρέφονται στα μεταχειρισμένα.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Reuters υπήρξε κατακόρυφη αύξηση στις ταξινομήσεις παλαιότερων αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχη αύξηση υπάρχει και στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Αυτό βέβαια σαν εξέλιξη δεν είναι καθόλου καλή και όχι μόνο γιατί θα χαθούν έσοδα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά δεν είναι καθόλου καλό και για τα δίκτυα μαζικής μεταφοράς αυτοκινήτων, αλλά κυρίως για το περιβάλλον.

Για να συνειδητοποιήσει κάποιος το μέγεθος της στροφής προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αρκεί το παράδειγμα της Ισπανίας με τις εγγραφές μεταχειρισμένων να έχουν φτάσει το 25%.