Κορονοϊός

Κορονοϊός: Η πολυαναμενόμενη δοκιμαστική περίοδος για την εφαρμογή του “φωτεινού σηματοδότη” για τον περιορισμό του covid-19 θα ξεκινήσει στα μέσα του Αυγούστου. ενώ η κανονική του λειτουργία έχει προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αυστριακού Υπουργού Υγείας, Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, στη Βιέννη.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι για να τεθεί η εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος δημιουργείται μία Επιτροπή Ειδικών. Η Επιτροπή Ειδικών θα εκπροσωπείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και από τις κυβερνήσεις των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

Τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών, έπειτα από συνεργασία τους, συμφώνησαν στην Αυστρία στις 10 Ιουλίου – όσον αφορά στη δημιουργία του “φωτεινού σηματοδότη” – μία ομοιόμορφη προσέγγιση, διατηρώντας παράλληλα το περιφερειακό πεδίο δράσης, ώστε να αποφεύγεται ένα εκ νέου “κλείδωμα” σε εθνικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της υλοποίησης αυτού του συστήματος είναι η δημιουργία ενός χάρτη, ο οποίος θα παρουσιάζει “με την πρώτη ματιά” τις παρούσες συνθήκες και πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης λόγω covid-19, τόσο σε ομοσπονδιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο των 9 υπολοίπων μελών της Επιτροπής.