Κορονοϊός

Ο κορονοϊός έκανε έντονη την εμφάνιση του στην Ελλάδα, και στην αρχή προσπαθήσαμε όλοι να διατηρήσουμε μια σχετική ψυχραιμία αλλά μόλις ξεκίνησαν να αυξάνονται τα κρούσματα, οι σκέψεις ήταν πολλές και έπρεπε όλοι να κάνουμε κάτι για αυτό.

Η κυβέρνηση έπραξε ορθά, ζητώντας από τις επιχειρήσεις να κατεβάσουν ρολά για ένα χρονικό διάστημα, καθώς η εξάπλωση του ιού αυξανόταν με ραγδαίους ρυθμούς και κύριο μέλημα όλων ήταν η προστασία των ανθρώπων του αλλά και των υπολοίπων.

Τις τελευταίες 48 ώρες αγχώθηκα για την επιχείρηση μου.. Θύμωσα, χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο, κοιτούσα το ταβάνι…και μόνο στο μυαλό μου τριγυρνούσαν ερωτήσεις όπως «Τι με βρήκε»; «Πως αυτό τώρα», « Γιατί»,  «Πάνε τα μεροκάματα», «Πως θα τρέξουν τα έξοδα»,  «Πάει το κλείσαμε»!

Και είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε! Αλλά ο εγωισμός επικράτησε για κάποια λεπτά.

Πριν από λόγο με πήρε μια φίλη μου… Έκλαιγε… ήταν αγχωμένη καθώς ένας από τους γονείς της διατρέχει μεγάλο κίνδυνο… Αφού κλείσαμε το τηλέφωνο, σκέφτηκε άλλους δυο φίλους των οποίων οι γονείς ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες. Και το μυαλό μου άρχισε να σκέφτεται όλους εκείνους που ίσως έχουν άτομα που κινδυνεύουν και ξεκίνησα να παίρνω τηλέφωνα… Αγχώθηκα για εκείνους… τις οικογένειες τους..

Ξεκίνησα να θυμώνω με τον εαυτό μου, επειδή σκεφτόμουν αυτά τα πρώτα λεπτά, τους φόρους, τα χρήματα, τα ρεύματα, και άλλα έξοδα, ενώ υπήρχαν δικοί μου άνθρωποι οι οποίοι αγχώνονταν για ζητήματα που αφορούσαν ζωή και θάνατο. Δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους για να προστατέψουν τους δικούς τους.Επίσης,  μπορεί να μην γυρνούν σπίτια τους για να προστατέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μια πόλη, μια χώρα δε θα χαθεί πότε όσο οι κάτοικοι της είναι ακμαίοι…
Αυτό οφείλουμε να προστατέψουμε σήμερα..
Πρέπει να υπάρχει σθένος, μια ομαδική συνεργασία και τα άσχημα θα γίνουν παρελθόν..
Ας συνεργαστούμε..

Δημοσθένης Ιμαριάγκμπε, Ιδιοκτήτης του χώρου ευεξίας και ομορφιάς «InSPAring» (Αλεξάνδρου Σούτσου 14, Κολωνάκι).