Κορονοϊός

Κορονοϊός: Οι επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα λόγω της πανδημίας του covid-19 γίνονται ολοένα πιο αισθητές. Μέσα στις εταιρείες που θα προβεί σε μειώσεις προσωπικού είναι πλέον κι η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Booking.com που εδρεύει στο Άμστερνταμ και το εργατικό δυναμικό της φτάνει στους 17.500 εργαζόμενους, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει έως και κατά ένα τέταρτο το προσωπικό της λόγω της πανδημίας. Παρόλα αυτά, δεν γνωστοποίησε τον ακριβή αριθμό απολύσεων και επισήμανε ότι αυτό θα μαθευτεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Σε δελτίο τύπου της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι: “Η κρίση του Covid-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος”.

Επίσης, πρόσθεσε ότι: “Αν και κάναμε πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον (της βιομηχανίας) του τουρισμού”.

Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό κινήθηκαν κι άλλες εταιρείες που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως είναι η Airbnb κι η TripAdvisor. Οι συγκεκριμένες εταιρείες επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του εργατικού προσωπικού τους.

@vangeliskafasis, Travel & Fashion enthusiast