Κορονοϊός

Κορονοϊός: Οι ιοί είναι πολύ μικροί και σχεδόν αόρατοι και αν βάζαμε πολλούς ιούς στη σειρά θα είχαν το πάχος όσο μιας τρίχας.

Η πανδημία έχει κινητοποιήσει πολλές εταιρείες και επιστήμονες να εξετάσουν εξονυχιστικά τον ιό που έχει σπείρει τον πανικό στον πλανήτη και να βρουν θεραπείες και φάρμακα (εκτός του εμβολίου) ενώ υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να απεικονίσουν την εικόνα του ιού.

Η αυστριακή εταιρεία Nanographics – μαι εταιρεία η οποία ιδρύθηκε από ανθρώπους του τεχνικού πανεπιστημίου της Βιέννης – χρησιμοποίησε δεδομένα που της έδωσε η ομάδα του Σάι Λι από το πανεπιστήμιο Τσινγκούα στο Πεκίνο – και τα επεξεργάστηκε δεδομένα με σκοπό να απεικονίσει τον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός είναι αδύνατο να φανεί με γυμνό μάτι και με ένα απλό μικροσκόπιο, και χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά μικροσκόπια έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να δουν τα σωματίδια.

Μέσω της κρυοηλεκτρονικής μικροσκοπίας οι ερευνητές κατάφεραν να απεικονίσουν σε 3D τον ιό που ευθύνεται για την πανδημία και το δείγμα έχει καταψυχθεί προτού εξεταστεί.

Τσέκαρε το βίντεο:

Τσέκαρε και αυτό: Peaky Blinders: Η 6η σεζόν σηματοδοτεί το τέλος της σειράς