Super Market

Ο κορονοϊός εισέβαλε στη ζωή μας με το έτσι θέλω και πλέον αλλάζει την καθημερινότητά μας άρδην και όλοι καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.  Έτσι και ο Έλληνας! Ο Ελληναράς όμως θα προσαρμοστεί; Όχι βέβαια είναι η σωστή απάντηση.

Τρανή απόδειξη ότι αυτό το ανθρωποειδές δεν προσαρμόζεται ποτέ είναι οι τελευταίες ημέρες όπου αρμένιζε στις καφετέριες και τα μπαρ, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Τι κρούσματα, τι θάνατοι, εκείνος αγέρωχος περιφερόταν στους δρόμους αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει όχι μόνο στη χώρα του, αλλά και στον πλανήτη.

Αφού λοιπόν περιέφερε τον εαυτό του από εδώ και από εκεί αδιαφορώντας εάν μετά θα γυρίσει σπίτι και θα κολλήσει τη μαμά του, τον μπαμπά του ή τους παππούδες του τώρα κάνει και το άλλο.

Μετά το λουκέτο σε όλα τα μαγαζιά της εστίασης, τα σούπερ μάρκετ βρήκαν τον μπελά τους με αυτό τον Ελληναρά. Γιατί αποφάσισε αυτός και οι συνάδελφοι του Ελληναραδες να ξεχυθούν σαν τις ακρίδες στους δρόμους για να τρέξουν στα σούπερ μάρκετ για να μην πεινάσει ο Ελληναράς.

Βέβαια εάν ψάξει κάποιος τα ντουλάπια της κουζίνας όλων αυτών που κάνουν ουρές σήμερα στα σούπερ μάρκετ θα διαπιστώσουν πως είναι γεμάτα.  Έτσι μαζεύτηκαν σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ο ένας πάνω στον άλλον, δίνοντας μάχη για έναν πελτέ.

Το γεγονός ότι εάν έχει ένας κορονοϊό μέσα στο σούπερ μάρκετ αύριο θα έχουν κολλήσει όλοι, αυτό όχι καλέ δεν τους αφορά.

Ορδές ηλιθίων ξεχύθηκαν στα σούπερ μάρκετ σαν να μην υπάρχει αύριο. Κι αν δεν υπάρξει αύριο γιατί βγήκαν; Δεν τους νοιάζει τίποτα. Ούτε το κοινό καλό, ούτε η προστασία του πληθυσμού, ούτε η ζωή τους, ούτε η ζωή των αγαπημένων τους ανθρώπων. Μόνο η κοιλιά τους και η αυταρέσκειά τους. Να δείξουν ότι εκείνοι έχουν τα πάντα στο σπιτικό τους. Μα πόσο θα φάνε πια;

Το άλλο που σκέφτηκα είναι πως κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς που μπορούμε να επιζήσουμε και χωρίς όλα αυτά τα καλούδια! Μήπως ετοιμάζονται για μαυραγοριτες; Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση με τέτοια πλάσματα.

Ψώνισε λοιπόν καλέ μου Ελληναρά αδιάκοπα, συνέχεια, χωρίς σταματημό και ελπίζω κάποια στιγμή να φουλάρουν τα πάντα στο σπίτι σου από τρόφιμα. Και τότε θα ζήσεις την καταξίωση! Δεν στο υπόσχομαι αλλά ίσως και να….

Δείτε τις εικόνες στα δελτία ειδήσεων και στα site με τις ουρές στα σούπερ μάρκετ και ελάτε να κλάψουμε όλοι μαζί όχι για τον κορονοϊό, αλλά γιατί τέτοιες συμφορές μικρές ή μεγάλες αποκαλύπτουν την πραγματική μας ποιότητα σαν άνθρωποι.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος