Πλύσιμο χεριών

Κορονοϊός: Στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορονοϊού, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση υπενθυμίζοντας την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

To υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει πως πρέπει να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Επίσης, όταν βήχουμε ή φταρνιζομαστε πρέπει να καλύπτουμε το στόμα μας και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως τα χέρια στη συνέχεια.

Επίσης, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς και όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Από τα βασικά που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι πως μετά τη χρήση θα πρέπει να πετούν τα χαρτομάντιλα σε κλειστό κάδο.

Πρέπει να αποφεύγουμετις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Εάν κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, πρέπει να επικοινωνήσει με το γιατρό ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του.

Σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, το άτομο πρέπει αμέσως να ενημερώσει το πλήρωμα και να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Το υπουργείο υπενθυμίζει πως πρέπει οι πολίτες να εμπιστεύονται τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή τους.