Άδεια πολη

Κορονοϊός: Ένας παγκόσμιος χάρτης με τους ήχους των πόλεων που έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων αποκλεισμού δημιουργείται από ανθρώπους που ανακαλύπτουν πρωτόγνωρα συστατικά του ηχητικού περιβάλλοντός τους και τα καταγράφουν.

Στη Νέα Υόρκη, στον Τερματικό Σταθμό Γκραντ Σέντραλ, διακρίνονται για πρώτη φορά ήχοι, τους οποίους συνήθως καλύπτει το δυνατό βουητό από τα βήματα και τις ομιλίες των διερχόμενων επιβατών.

Στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, την ησυχία διακόπτουν ήχοι γκάιντας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στο υγειονομικό προσωπικό για το έργο που επιτελεί αυτήν την κρίσιμη περίοδο

Σε παραλία στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ακούγονται μόνο τα βήματα ανθρώπων που κάνουν τζόκινγκ.

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σε διαδρομή μέσα από πάρκο, όπου συνήθως κυριαρχούν οι ήχοι αυτοκινήτων και αεροπλάνων, ακούγεται το βουητό των κουνουπιών.

Στη Μπραζίλια της Βραζιλίας, ήχοι της φύσης, το κελάιδισμα των πουλιών, ο αέρας στα φύλλα των φοινικόδεντρων δημιουργούν ηχώ.

Στην Κεράλα, στην Ινδία, Μουσουλμάνοι Μαπίλα τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια για να ευαισθητοποιήσουν για την πανδημία του κορονοϊού.

Οι ήχοι της παγκόσμιας απομόνωσης λόγω της COVID-19 συλλέγονται στο πλαίσιο του project #StayHomeSounds και προστίθενται σε έναν διαδραστικό χάρτη στο διαδίκτυο μαζί με τις ιστορίες των ανθρώπων που τους ηχογραφούν.