Κορονοϊός

Κορονοϊός: Προς έκπληξη όλων, οι κάτοικοι του Λονδίνου ξεχύθηκαν στους δρόμους μόλις έγινε η άρση του lockdown και οι εικόνες που αντικρίσαμε μέσα από βίντεο, έξω από τα Harrods, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Πλήθος κόσμου συνωστίστηκε έξω από το γνωστό πολυκατάστημα του Λονδίνου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι αγνόησαν τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης και δε φορούσαν καν μάσκα!

Αυτές τις εικόνες είδαν οι Έλληνες επιστήμονες και ο φόβος που καραδοκεί στο μυαλό τους με το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Ελλάδα είναι μεγάλος!

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, κύριος Νίκος Σύψας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ανέφερε πως το σύστημα υγείας πιέζεται και ο εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας καθώς τα πράγματα είναι σοβαρά.

Ο καθηγητής σχολίασε τον συνωστισμό που σημειώθηκε στα Harrods και έθεσε τον προβληματισμό του με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν δε γίνει προσεκτικά τα βήματα, θα μπορούσε να σημειωθεί συνωστισμός στην Ερμού και τότε θα υπάρξει υπερμετάδοση.

Παράλληλα ζήτησε την υπομονή των πολιτών καθώς δε θέλουν οι επιστήμονες να βρεθούν αντιμέτωποι με μια τραγωδία.

Ο φόβος των επιστημόνων για την άρση του lockdown είναι μεγάλη καθώς το λιανεμπόριο μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού και δε θα ήθελε κανείς να δει εικόνες όπως αυτές στα Harrods.

Τσέκαρε το βίντεο:

Τσέκαρε και αυτό: Κουκάκι: Καθάρισαν δρόμους και πεζοδρόμια