Κορονοϊός

Κορονοϊός: Η αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid 19 βρίσκεται στη διαδικασία της επιβράδυνσης και αυτό δεν σημαίνει δυστυχώς αυτό που θα θέλαμε ότι δηλαδή ο ιός μειώνεται στην κοινότητα.

Η διαδικασία της επιβράδυνσης σημαίνει πως οι υγειονομικές αρχές όλων των χωρών λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να επιβαρυνθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού.

Ο ιός πλέον βρίσκεται εντός της κοινότητας και δεν μπορεί ουδείς να τον σταματήσει από το να μεταδοθεί. Ωστόσο, οι αρχές αυτή τη στιγμή με όλα τα μέτρα που λαμβάνουν ώστε ο ιός να μην μεταδοθεί ταυτόχρονα σε πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων γιατί αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση των εθνικών συστημάτων υγείας.

Με ένα γράφημα οι αρχές προσπαθούν να αναπαραστήσουν την εξέλιξη της επιδημίας με ή χωρίς προληπτικά μέτρα και συνοψίζονται σε δύο καμπύλες και μία ευθεία γραμμή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει συγκρίσιμος τόσο στην περίπτωση της μη λήψης μέτρων όσο και στην περίπτωση της λήψης επιβραδυντικών μέτρων.

Στόχος της λήψης των μέτρων είναι να αμβλυνθεί η κορύφωση της επιδημίας, η αποφυγή μίας οξυκόρυφης καμπύλης που θα δοκίμαζε σκληρά το εθνικό σύστημα υγείας.