Κορονοϊός

Κορονοϊός: Η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και ομαδική αναλύτρια, Ήρα Σαρακηνού μας εξηγεί πως, είναι φυσιολογικό να νιώθουμε θλίψη, άγχος, ανασφάλεια, πανικό, φόβο μη νοσήσουμε, φόβο μη νοσήσουν οι οικείοι μας, μοναξιά, απαισιοδοξία και ματαιότητα. Βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο, μια αιφνίδια διακοπή της ρουτίνας μας που θα μας φέρει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας κι έντονο στρες.

Το στρες είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν καταστολή του ανοσοποιητικού. Αν για παράδειγμα λοιπόν κρυώσουμε, θα αργήσουμε να συνέλθουμε διότι το έντονο άγχος μας θα «ρουφάει» πολλή ενέργεια από τον οργανισμό μας. Επιπλέον, θα είμαστε πιο ευάλωτοι στο να μολυνθούμε απ´ τον ιό.

Πως μπορούμε να ανεβάσουμε τη ψυχολογία μας παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα διάχυτου φόβου;

Τα «καλά» του κορωνοϊού.

Tips: Περιορίζουμε τη μαυρίλα και τη γκρίνια μας για τις δραστηριότητες που δε μπορούμε να κάνουμε. Χαιρόμαστε γι´ αυτά που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και ανακαλύπτουμε νέα ενδιαφέροντα. Ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα και να επαναπροσδιοριστούμε.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια του χρήσιμου, επίκαιρου άρθρου της ψυχοθεραπεύτριας Ήρας Σαρακηνού στην παρακάτω σύνδεσμο:
https://talk2therapist.gr/2020/08/24/covid/