Πτήσεις

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) εξέδωσε ανακοίνωση προς όλους τους ταξιδιώτες! Τι πρέπει να προσέχουμε;

Συνέστησε στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Ο ΠΟΥ κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών Covid-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται.

“Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους”.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες του ενόψει των θερινών διακοπών για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά οι επικαιροποιημένες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει “να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ.

Οι προηγούμενες οδηγίες του ΠΟΥ προς τους ταξιδιώτες περιελάμβαναν συμβουλές κοινής λογικής, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του αγγίγματος των ματιών, της μύτης ή του στόματος.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην χρήση προστατευτικής μάσκας στα αεροπλάνα, ένα μέτρο το οποίο ήδη απαιτούν πολλές αεροπορικές εταιρείες.

“Αν πετάτε, δεν υπάρχει τρόπος να κρατάτε κοινωνικές αποστάσεις σε ένα αεροπλάνο, επομένως θα χρειαστεί να πάρετε άλλα μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένου του να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα για το πρόσωπο”.