Κορονοϊός

Όταν μπήκε το 2020, όλοι περιμέναμε πως θα είναι μια χρονιά όπου θα μεγαλουργήσουμε, θα δημιουργήσουμε και γενικότερα πιστεύαμε πως θα πάνε όλα καλά αλλά «χτύπησε» ο κορονοϊός και ξαφνικά βρεθήκαμε να περνάμε ώρες απομόνωσης από τον Μάρτιο μέχρι και αυτές τις μέρες, που περιμένουμε να μπει ο Δεκέμβρης!

Αφού περάσαμε την πρώτη καραντίνα δημιουργώντας όλες τις συνταγές του Πετρετζίκη και προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και έχει αλλάξει η ζωή μας 360 μοίρες, είδαμε μετά το καλοκαίρι να ανεβαίνουν τα κρούσματα και ξαφνικά μπήκαμε σε μια δεύτερη φάση καραντίνας και αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει και τρίτη και τέταρτη!

Φυσικό επόμενο της όλης κατάστασης είναι να δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα στη ψυχολογία μας και το στρες έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του σε πολλούς Έλληνες που βιώνουν το lockdown, όπως αναφέρει σχετική έρευνα!

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Παγκόσμιας μελέτης υγείας και λειτουργικότητας σε περιόδους μεταδοτικών λοιμώξεων, τα 2/3 των Ελλήνων παρουσιάζουν ακόμη και τριπλάσια αύξηση στρες και μοναξιάς! Και είναι λογικό, θα σου πως εγώ, αφού δεν μπορούμε να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα και το μέλλον είναι αμφίβολο με όλα αυτά που συμβαίνουν! Όσο και αν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα positive attitiude, που λένε και στο χωριό μου, είναι δύσκολο, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και να δούμε δικά μας άτομα.

Η Σοφία Αντύπα – ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και μέλος του Βρετανικού συμβουλίου ψυχοθεραπευτών- μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ANT1, δήλωσε πως είναι σημαντικό να κάνουμε πράγματα κατά τη διάρκεια του lockdown όπως να περπατήσουμε, να δούμε χριστουγεννιάτικες ταινίες, να ακούσουμε ωραία τραγούδια, να παίξουμε κάτι που μας αρέσει και να κάνουμε οτιδήποτε μας δίνει χαρά! Όπως η κυρία Αντύπα, έτσι και άλλοι ειδικοί έχουν βγει και έχουν μιλήσει και ζητούν από τον κόσμο να προσπαθήσει να βρει ευχάριστες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι οι οποίες θα τον αποσυμφορήσουν από το στρες και το άγχος!

Τσέκαρε και το σχετικό απόσπασμα:

Τσέκαρε και αυτό: Συνταγές: Φτιάχνουμε σούπα από πατάτα