Κώστας Γκουσγκούνης

Ο Κώστας Γκουσγκούνης δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αφού πέθανε σε ηλικία 92 ετών, αλλά οι ατάκες του θα μείνουν για πάντα αλησμόνητες και σίγουρα πάντα θα τις μνημονεύουμε.

Βέβαια για πολλούς αυτές οι ατάκες μπορεί να θεωρηθούν ό,τι πιο σεξιστικό υπάρχει, αλλά στη δεκαετία του 70 και του 80, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος που απείχε από οτιδήποτε ρατσιστικό ή σεξιστικό.

Παρά το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί χρόνια από την ενεργό δράση της κινηματογραφικής βιομηχανίας του πορνό, τον ακολουθούσε πάντα η φήμη του βασιλιά του σεξ με τις ατάκες του ακόμα και σήμερα να δίνουν και να παίρνουν στις παρέες.

Πέρα βέβαια από τις ερωτικές ταινίες είχε παίξει και σε πολύ γνωστές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου έχοντας το ρόλο του κομπάρσου.

Πχ κανείς δεν είχε διακρίνει τον ηθοποιό στην ταινία “Η θεία από το Σικάγο, όπου παριστάνει έναν άντρα στο δρόμο την ώρα που πέφτει το κανάτι.

Οι ατάκες του όμως και οι ερωτικές του ταινίες ήταν αυτές που τον απογείωσαν. Μία από τις αγαπημένες του ταινίες ήταν το “Σεξ 13 μποφόρ”, η οποία μάλιστα το 1971 έκοψε περίπου 86.000 εισιτήρια.

Ας δούμε όμως τις θρυλικές ατάκες που ο Κώστας Γκουσγκούνηες είπε και τις άφησε στην ιστορία.

Σε μία από τις ταινίες ρωτάει τη συμπρωταγωνίστρια του τι φαγητό μαγείρεψε και όταν εκείνη του απαντάει πως δεν μαγείρεψε εκείνος της απαντάει: “Δεν έκανες φαΐ; Θα σε γ@μησω”.

Πάλι με φαγητό όταν ρωτάει ο Κώστας Γκουσγκούνης τι φαγητό υπάρχει και η ηθοποιός του απαντάει μακαρόνια εκείνος απαντάει “τη γ@μησες”.

Από τις κορυφαίες του ατάκες είναι επίσης η εξής: “Βάστα τοίχο, θα σπρώξω”.

Σε μία από τις ταινίες του ο Κώστας Γκουσγκούνης φαίνεται να έχει τοποθετήσει τα γεννητικά του όργανα πάνω στο καλοριφέρ και όταν τον ρωτάει η παρτενέρ του τι κάνει εκεί, αυτός της απαντάει: “Ζεσταίνω το πρωινό σου”.

Στην ιστορία έχει μείνει επίσης και η παρακάτω ατάκα προκαλώντας μόνο γέλιο.

Κανείς επίσης δεν ξεχνάει τη σκηνή όπου δύο κοπέλες είναι στην παραλία και όταν της ρωτάει εκείνος τι κάνουν εκεί, αυτές του απαντούν πως περιμένουν κάποιον για να τις γ@μησει, με τον Γκουσγκούνη να απαντά: “Αααα, ευτυχώς που πέρναγα”.

Τσέκαρε κι αυτό:

Γκλεν Γκλόουζ : Έμαθε περσικά για έναν ρόλο