Κώστας Γκουσγκούνης

Ο Κώστας Γκουσγκούνης, ο Έλληνας που μεγαλούργησε στην κινηματογραφική βιομηχανία του έρωτα, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή από ανακοπή καρδιάς.

Ο γνωστός ηθοποιός που το όνομά του έχει συνδεθεί με τις αισθησιακές ταινίες νοσηλευόταν από τα μέσα Απριλίου στο Θριάσιο οπότε και κατέληξε.

Η ανακοίνωση έγινε απο τον φίλο του Δημήτρη Λουκάκη, ο οποίος έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του μέσω Facebook.

O Κώστας Γκουσγκούνης, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 92 ετών κηδεύτηκε τη Δευτέρα στο νεκροταφείο στη Λούτσα και με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμούσε, μιας και είχε διαλέξει και το γραφείό κηδειών.
Ο “βασιλιάς του σεξ”, όπως τον αποκαλούσαν πια, είχε γεννηθεί στη Λάρισα το 1931 και είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως φωτογράφος έχοντας το δικό του κατάστημα στον Χολαργό.
Ως ηθοποιός άρχισε να παίζει σαν κομπάρσος σε πάρα πολλές ταινίες, αλλά τη συνέχεια τον κέρδισαν οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου, όπου είχε και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο.
Ο ίδιος λάτρεψε δύο από τις ταινίες του τις οποίες θεωρούσε σταθμό στην καριέρα του και αυτές ήταν το Σεξ 13 μποφόρ που γυρίστηκε το 1971 και η ταινία Ηδονοβλεψίας που γυρίστηκε το 1984.
Ο Κώστας Γκουσγκούνης είχε κάνει μάλιστα και στην καριέρα του ζωντανό πορνό στο Elite ενώ δύο χρονιές έχει λαβει και το βραβείο από το Φεστιβάλ Cultx Κινηματογράφου στην Ελλάδα.