Κώστας Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής είναι Έλληνας πολιτικός ο οποίος υπήρξε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών υπό την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη και λέμε “υπήρξε” διότι παραιτήθηκε από τη θέση του μετά την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη όπου συγκρούστηκαν δυο τρένα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Ο Έλληνας πολιτικός αποφάσισε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα και έστειλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό ο οποίος την έκανε δεκτή και αναμένεται να ορίσει νέο πρόσωπο στο υπουργείο μεταφορέων και Υποδομών.

Κώστας Καραμανλής – Βιογραφικό, Instagram, η προσωπική ζωή και η καριέρα στην πολιτική

Ο Κώστας Καραμανλής είναι 48 ετών και γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1974. Έχει καταγωγή από την Πρώτη Σερρών και γονείς του είναι η Νίκη Διαμαντή και ο Αχιλλέας Καραμανλής.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Χάμιλτον της Νέας Υόρκης όπως και Ιστορία. Αφού αποφοίτησε, επέλεξε να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Βοστώνης, και πιο συγκρεκριμένα στο τμήμα διεθνών Σχέσεων στο Ταφτ.

Έκανε 24μηνη στρατιωτική θητεία στα τεθωρακισμένα ως έφεδρος αξιωματικός στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης.

Η καριέρα στα οικονομικά

Υπήρξε εργαζόμενος στην Ελβετική τράπεζα UBS Warburg το διάστημα του 2002-2004 ενώ από το 2004 μέχρι και το 2015 εργάστηκε σε εταιρεία ναυτιλιακών στον Πειραιά.

Η πολιτική καριέρα

Στις εκλογές του 2012 υπήρξε υποψήφιος αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά στις εκλογές του 2015 κατάφερε να εκλεχθεί βουλευτής Σερρών για πρώτη φορά. Το 2016 και πιο συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου επελέχθη να αναλάβει ως υπεύθυνος Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ. Το 2019 κατάφερε να εκλεγεί ξανά βουλευτής Σερρών.

Στις 9 Ιουλίου του 2019 με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφασίστηκε να αναλάβει το υπουργελιο Μεταφορών και Υποδομών.

Η προσωπική ζωή

Ο Κώστας Καραμανλής έχει τρία παιδιά και είναι παντρεμένος με τη Μιράντα Μιχαολοπούλου.

Το Instagram


Οι αναρτήσεις στο Instagram είναι πολλές καθώς όπως πολλοί άλλοι πολιτικοί, έτσι και εκείνος επιλέγει το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να δείξει στον κόσμο Τσίπρα διάφορες δράσεις στις οποίες συμμετέχει.

Η παραίτηση από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να δηλώσει την παραίτηση του την 1η Μαρτίου του 2023 στον πρωθυπουργό μετά το τραγικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραίτηση του σημειώνεται ως “ένδειξη σεβασμού προς τη μνήμη των θυμάτων”. 

Είχε βρεθεί στο σημείο για να εκτιμήσει την κατάσταση και με δάκρυα στα μάτια είχε δηλώσει πως θα κάνουν ότι μπορούν για να μπορέσουν να βρουν άκρη και λύσεις σε αυτή την τραγωδία.

Τσέκαρε και αυτά: