κοτόπιτα

Μία πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για κοτόπιτα, που μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι σας, ή και να την πάρετε μαζί στη δουλειά σας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά για την κοτόπιτα:

1 κ.σ. ελαιόλαδο
280 γρ. μανιτάρια
1 φλ. κομμένα σε κύβους καρότα (περίπου 3 μέτρια καρότα)
1/2 φλ. κομμένο σε κύβους σέλινο
1μιση κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. γάλα αμυγδάλου
2 φλ. στήθος κοτόπουλο μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια (περίπου 3 μικρά στήθη κοτόπουλου)
1 κ.σ. θυμάρι
1 έτοιμο φύλλο για πίτες (μπορείτε να πάρετε και ολικής άλεσης)
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 1 κ.σ. Νερό

Κοτόπιτα – Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 200 βαθμούς, αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί και το βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν καφέ.

Συμπληρώνουμε το σέλινο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Λίγο – λίγο βάζουμε το γάλα αμυγδάλου ανακατεύοντας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Έπειτα βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και το θυμάρι.

Βάζουμε όλο το μείγμα μέσα στο ταψί σας και με το φύλλο για πίτες το καλύπτουμε.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αυγό σας. Εφαρμόζουμε καλά τις άκρες του φύλλου σας γύρω-γύρω στο ταψί σας.

Με ένα μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στην πίτα σας. Τέλος, ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Μόλις ψηθεί η κοτόπιτα, την αφήνουμε για λίγο και μετά σερβίρουμε.

Τσέκαρε και αυτά:

Χωρισμός: Αυτά είναι τα πέντε στάδια που περνάνε όλοι

Fipster: Το βιογραφικό, η ηλικία και το πραγματικό όνομα