Για την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, σας προτείνω μια χειμωνιάτικη συνταγή ιδανική για το κρύο: Κοτόσουπα με λαχανικά και αυγολέμονο.
Κοτόσουπα με λαχανικά και αυγολέμονο
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Υλικά:
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (ή 4 μπούτια κοτόπουλου)
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ρύζι τύπου γλασέ ή καρολίνα
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 4-5 κόκκους πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράσιμο του κοτόπουλου:
Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το κοτόπουλο με αρκετό νερό ώστε να το σκεπάζει. Προσθέστε το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης. Αφήστε να βράσει για περίπου 40-50 λεπτά, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί. - Προετοιμασία των λαχανικών:
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, και το κολοκύθι. Βράστε για 10 λεπτά. - Προσθήκη ρυζιού:
Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. - Αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα, ρίξτε λίγο-λίγο ζεστό ζωμό από τη σούπα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην κόψει. - Ολοκλήρωση:
Ρίξτε το αυγολέμονο στη σούπα, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρετε ζεστή, με το κοτόπουλο είτε ξεψαχνισμένο μέσα στη σούπα είτε χωριστά.
Συμβουλές:
- Προσθέστε λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό για επιπλέον άρωμα.
- Αν προτιμάτε πιο πηχτή σούπα, προσθέστε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό.
Τσέκαρε κι αυτά:
Μήλο: Τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σας