Το Κουκάκι είναι μία περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα με την καθαριότητα.

Σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και άλλα σημεία στην 1η Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα στο Κουκάκι επικεντρώθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής η μεγάλη δράση καθαριότητας-απολύμανσης  του Δήμου Αθηναίων, που σχεδόν ένα χρόνο τώρα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή.
Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης με περισσότερα από 20 οχήματα (μικρά και μεγάλα πλυστικά, σάρωθρα και δυο δεκάτονες υδροφόρες με μπεκ) σάρωσαν την ευρύτερη περιοχή στο Κουκάκι.
Κουκάκι
Σκούπισαν, καθάρισαν, έπλυναν και απολύμαναν, σε μια επιχείρηση η οποία δεν μπορεί να γίνει με την ίδια επιτυχία και  με το ίδιο αριθμό μέσων, σε  εργάσιμη ημέρα, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων.
Το αποτέλεσμα μετά από κάθε τέτοια επιχείρηση είναι δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες και άλλα σημεία  σε ολόκληρες γειτονιές να είναι πιο καθαρά και με την απολύμανση που γίνεται, πιο ασφαλή  υγειονομικά για κατοίκους και επισκέπτες στο Κουκάκι.
Κουκάκι
Τα σημεία στα οποία εντοπίστηκε η σημερινή δράση των εργαζόμενων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ήταν:
ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΛΥΘΗΚΑΝ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΗΚΑΝ  ΜΕ  ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ KAI ΣΑΡΩΘΡΟ:
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΕΪΚΟΥ-ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ(ΡΟΒ.ΓΚΑΛΛΙ)-ΜΙΣΣΑΡΑΛΙΩΤΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ-ΚΑΒΑΛΛΟΤΙ-ΜΑΤΡΩΖΟΥ-ΦΑΛΗΡΟΥ-
ZAN MΩΡΕΑΣ-ΠΕΤΜΕΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΙΝΝΗ-ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.
ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΛΥΘΗΚΑΝ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΗΚΑΝ  ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΛΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΡΩΘΡΟ:
ΤΣΑΜΗ ΚΑΡΑΤΑΣΣΟΥ-ΔΡΑΚΟΥ-ΛΙΑΚΟΥ-ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ-ΝΟΤΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ-ΤΟΥΣΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗ-ΑΝ.ΖΙΝΝΗ ΕΩΣ ΒΕΪΚΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ-ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΟΥ
(ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ),ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ(ΠΛΑΤΕΙΑ),ΜΑΚΡΗ,ΤΖΙΡΕΩΝ,ΛΕΜΠΕΣΗ, ΑΘ.ΔΙΑΚΟΥ, ΜΗΤΣΑΙΩΝ, ΚΑΒΑΛΛΟΤΙ, ΠΛ.ΤΣΟΚΡΗ, ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ, ΟΡΛΩΦ, ΑΜΠΑΤΗ, ΔΕΙΝΑΡΧΟΥ, ΜΠΕΛΛΕΣ, ΑΜΥΝΑΝΔΡΟΥ, ΜΙΣΣΑΡΑΛΙΩΤΟΥ, ΜΗΤΣΑΙΩΝ.
Κουκάκι
ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΛΥΘΗΚΑΝ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΗΚΑΝ  ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ  ΠΛΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΡΩΘΡΟ
ΒΕΪΚΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ-ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ-ΜΙΣΣΑΡΑΛΙΩΤΟΥ-ΠΛ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ-ΜΗΤΣΑΙΩΝ-ΚΑΡΥΑΤΙΔΩΝ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ-
ΚΑΒΑΛΛΟΤΙ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ -ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ-ΔΡΑΚΟΥ(ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ)-ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ(ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ)