Κούλουμα

Ραντεβού στον πανέμορφο Λόφο του Φιλοπάππου έδωσαν και φέτος, την Καθαρά Δευτέρα, εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι που γιόρτασαν τα Κούλουμα πετώντας πολύχρωμους χαρταετούς στον αττικό ουρανό, κάνοντας πικ-νικ με σαρακοστιανά εδέσματα και συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Μικροί και μεγάλοι, ανέβηκαν από νωρίς το πρωί στον εμβληματικό λόφο της πρωτεύουσας, όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, γιορτάζοντας τα Κούλουμα με πολύ κέφι, μουσική και χορό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Η “αυλαία” άνοιξε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Γωγώ Τσαμπά. Η δημοφιλής τραγουδίστρια δημοτικών παραδοσιακών τραγουδιών, συνοδεία της ορχήστρας της, ξεσήκωσε όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα στου Φιλοπάππου, “παρασύροντάς” τους σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι.

Από τη γιορτή, δεν έλειψαν τα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα, η φασολάδα και ο χαλβάς* που προσφέρθηκαν σε όσους ήταν εκεί.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Ευχαριστούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που ήρθαν σήμερα με τα παιδιά τους στον Λόφο του Φιλοπάππου και έγιναν μέρος αυτής της αυθεντικής γιορτής την οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο Δήμος Αθηναίων. Πετάξαμε ψηλά τους χαρταετούς και διασκεδάσαμε παραδοσιακά, όπως επιβάλλει η Καθαρά Δευτέρα. Καλή Σαρακοστή σε όλες και σε όλους!»

Φέτος τις Απόκριες, για περίπου δύο εβδομάδες, χιλιάδες Αθηναίες, Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας, ξεφάντωσαν στις 67 -δωρεάν- εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για μικρούς και μεγάλους σε 55 διαφορετικά σημεία, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Τσέκαρε και αυτά: