Αχ, αυτά τα άτιμα τα κουνούπια τα οποία κάνουν την εμφάνιση τους κάθε καλοκαίρι και μας καταδιώκουν για να μας ρουφήξουν το αίμα, πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή να μας ενοχλούν! Βέβαια, να πούμε πως και αυτά με τη σειρά τους προσφέρουν κάτι στο οικοσύστημα και προσπαθούν να επιβιώσουν! Αλλά δε σταματούν να μας ενοχλούν!

 

ad

Πολλές είναι οι φορές που καθόμαστε στο σπίτι μας και ξαφνικά νιώθουμε αυτόν τον ενοχλητικό ήχο που κάνουν τα συγκεκριμένα πλάσματα και ξέρουμε πως μέσα στην επόμενη μισή ώρα θα νιώσουμε το τσίμπημα.

Κάπου φταίμε και εμείς όμως! Και στο σπίτι μας κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία καταφέρνουν να φέρνουν όλο και πιο κοντά μας τα κουνούπια!

Ποια είναι αυτά :

#1. Αφήνεις τα σκουπίδια σου πολλές μέρες στην κουζίνα! Αυτόματα οι τροφές “τραβούν” τα κουνουπάκια αλλά και τις κατσαρίδες!

#2.Δεν κλείνεις καλά τις βρύσες! Το νερό τρέχει και τα έντομα καταλαβαίνουν πως υπάρχουν συνθήκες όπου μπορούν να δώσουν το παρόν!

#3. Δε μαζεύεις την τροφή του κατοικίδιου σου! Πρόκειται για τροφή η οποία προσελκύει αμέσως τα έντομα και τα κουνούπια! Οπότε, αν το σκυλάκι ή το γατάκι σου δεν φάει το φαγητό του, μην το αφήνεις στο πάτωμα!

Τσέκαρε και αυτό : Συνταγές : Πώς να φτιάξεις ένα Charcuterie δίσκο