Κουντουριώτικα

Μετά από δεκαετίες ταλαιπωρίας η Αθήνα και οι δημότες της αποκτούν μία έκταση έξι στρεμμάτων, η οποία θα μετατραπεί σε μία όαση πρασίνου και πρόκειται για τα γνωστά Κουντουριώτικα στους Αμπελόκηπους.

Τα συγκεκριμένα οικόπεδα τα αμφισβητούσαν για περίπου έναν αιώνα, αλλά τελικά μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης, ήρθαν στα χέρια του δήμου Αθηναίων.

Κουντουριώτικα

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου ο δήμος Αθηναίων έχει την κυριότητα αυτής της έκτασης και επομένως σκοπεύει το επόμενο διάστημα να χρησιμοποιήσει έναν χρόνο αναψυχής, αθλητισμού και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

 

Η συγκεκριμένη έτσι θα συνδυαστεί με τον Λυκαβηττό, ο οποίος επίσης θα αλλάξει μορφή αλλά και με όλες τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο Διπλή Ανάπλαση.

Αυτό σημαίνει ότι το πάρκο που θα δημιουργηθεί εκεί που βρίσκεται το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά και η παρέμβαση στα Προσφυγικά, μαζί με τα Κουντουριώτικα θα είναι μία φυσική συνέχεια πρασίνου.

Κουντουριώτικα

Μετά από τη δικαστική δικαίωση, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν μία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας προκειμένου να καθαρίσουν και να απολυμάνουν το χώρο, να κλαδέψουν και να περιφράξουν, αλλά και να σηματοδοτήσουν την περιοχή.