To μεγαλύτερο κιχί κατασκευάστηκε στην Κοζάνη και απέσπασε ήδη το αποκριάτικο βραβείο Γκίνες.

Τι είναι όμως το κιχί; Πόρκειται για μία παραδοσιακή πίτα στην Κοζάνη, που παρασκεύασε ο αρτοποιός Γιάννης Σιδέρης και η οποία έχει διάμετρο δύο μέτρα.

ad

Για την παρασκευή της παραδοσιακής αυτής πίτας χρειάστηκαν 37 κιλά αλεύρι, 29 κιλά τυρί, 51 αυγά και 12 κιλά λάδι.

Αφού αξιολογήθηκε το κιχί για να μπορεί να αποσπάει το βραβείο μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης της Μικρής Αποκριάς.

Ο συγκεκριμένος αρτοποιός της πόλης, ο Γιάννης Σιδέρης έλαβε απο τους διοργανωτές αντί για μετάλλιο ένα ολοκαίνουργιο λάστιχο Μισελέν.