ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία ως δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων κατά τη διάρκεια 5 ημερών από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρέδωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Ελληνική Πολιτεία. Από τη σύλληψή του μέχρι και σήμερα το ΚΠΙΣΝ έχει αποτελέσει έναν πολιτιστικό και εκπαιδευτικό προορισμό, πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και τους κατοίκους της.

Με όραμα τη δημιουργία ενός δημόσιου χώρου ανοιχτού σε όλους, όπου ο κάθε επισκέπτης έχει ελεύθερη πρόσβαση και συμμετοχή σε πλήθος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και περιβαλλοντικών δράσεων, το ΚΠΙΣΝ έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 20.000.000 επισκέψεις και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για κοινωφελή σκοπό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 18.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ διοργανώνεται μια συζήτηση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με θέμα το ΚΠΙΣΝ ως πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Έλλη Ανδριοπούλου, ενώ προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Πρωθυπουργοί που ενεπλάκησαν με το έργο, από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ χρονολογικά έως και σήμερα, Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας.

Την παρουσία τους έχουν επιβεβαιώσει οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και την κυβέρνηση, και Γεώργιος Α. Παπανδρέου, καθώς και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Τη συζήτηση θα συντονίσει o Άρης Καλαντίδης, Πολεοδόμος, Επισκέπτης Καθηγητής
στο Manchester Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στον ιστότοπο του
ΚΠΙΣΝ snfcc.org όπου θα γίνει και ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης.