Τον Μάρτιο η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στον Φάρο μία ξεχωριστή τζαν συναυλία Koutsonanos & Gayer Duet

Την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 21.00 το Koutsonanos & Gayer Duet, ένα δεξιοτεχνικό σχήμα της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, παρουσιάζει μια βραδιά με πρωτότυπες συνθέσεις, περιπετειώδεις αυτοσχεδιασμούς και ευρηματικές ενορχηστρώσεις που κινούνται από την παραδοσιακή μέχρι και τη μοντέρνα τζαζ.

ad

Με σημαντικές βραβεύσεις, δισκογραφία και πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος και ο πιανίστας Matyas Gayer, αριστούχοι του Μουσικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Γκρατς (Αυστρία), συνυφαίνουν τις διαφορετικές πολιτισμικές τους αναφορές και την αγάπη τους για την αυτοσχεδιαστική μουσική στο «Koutsonanos & Gayer Duet».

Matyas Gayer

Ο Ούγγρος Matyas Gayer, «ένας από τους πρωταγωνιστές της επόμενης γενιάς της τζαζ», όπως έχει χαρακτηριστεί από τον διάσημο πιανίστα της τζαζ David Hazeltine, έχει τιμηθεί με το Gramofon Award, το κορυφαίο ουγγρικό βραβείο για την τζαζ. Επίσης,  έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με εξέχοντα μέλη της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, όπως ο Louis Hayes και ο Peter Washington.

Ο Βασίλης Κουτσονάνος είναι ένας μουσικός που, όπως αναφέρει ο διακεκριμένος μπασίστας της τζαζ Greg Cohen, έχει «εκφραστικό και μελωδικό παίξιμο, βασισμένο στην υψηλή αισθητική». Ο Κουτσονάνος έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές τζαζ ορχήστρες και είναι ιδρυτικό μέλος του τζαζ κουαρτέτου “4Seasons” με το οποίο εμφανίζεται σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης. Συνεργάζεται, επίσης, ως ανεξάρτητος μουσικός με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Brasel, DeRose, Abene, Ραφαηλίδη, Κλαμπάνη, Κοντραφούρη, Μάλαμα, κ.ά.). 

Συντελεστές:

Βασίλης Κουτσονάνος, κοντραμπάσο

Matyas Gayer, πιάνο