ΚΠΙΣΝ Μάρκελλο; Χρυσικόπουλος

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής στο μονόπρακτο μελόδραμα Μήδεια του Τσέχου συνθέτη Georg Benda.

Την Καμεράτα διευθύνει ο διακεκριμένος τσεμπαλίστας και μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Στο ρόλο της Μήδειας συμμετέχει η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του covid-19, η συναυλία, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος ξεκίνησε μελετώντας τσέμπαλο στην σχολή Βινιανέλλι Αθηνών, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και το αριστείο της σχολής. Στη συνέχεια, μαθήτευσε στο Παρίσι, στο Μοzarteum του Σάλτσμπουργκ και στο Conservatoire της Γενεύης.

Έχει διευθύνει τη Venice Baroque Orchestra, την Καμεράτα, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Irish Baroque Orchestra και το Βach Consort Wien. Συνεργάζεται τακτικά με την Κammeroper στη Βιέννη, ενώ έχει επίσης εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Bayreuth. Έχει λάβει τη διεθνή διάκριση Choc Musique, την οποία απέσπασε ως διευθυντής στη Venice Baroque Orchestra για έναν διπλό δίσκο με θέμα την Ολυμπιάδα. Έχει, ακόμη, συμμετάσχει ως βοηθός μαέστρου σε πολλές βραβευμένες ηχογραφήσεις για τις εταιρείες MDG, SONY και DECCA.

Η Κόρα Καρβούνη αποφοίτησε το 2002 από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως αριστούχος. Έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα διεθνούς ρεπερτορίου κι αρχαίου δράματος στο Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας και το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες.

Κόρα Καρβούνη

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τις ερμηνείες της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.