Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 19.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τη διακεκριμένη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους που συνδυάζει ήχους του Cole Porter και του Johann Strauss με το μουσικό παραμύθι Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington.

Zoe Zeniodi©stavros habakis

Λαμπερές μουσικές, ατμοσφαιρικές εικόνες, εκπλήξεις και χιούμορ πλέκονται αριστοτεχνικά σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και θα γοητεύσει όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:

Α’ μέρος:

  • Cole Porter: Εισαγωγή από το μιούζικαλ Kiss me Kate 
  • Vittorio Monti: «Czardas» (Σολίστ: Sergiu Nastasa) 
  • Leroy Anderson: «The typewriter concerto» 
  • Leroy Anderson: «Plink plank plunk»
  • Johann Strauss II: «Bauern Polka» (Η πόλκα των χωρικών) 
  • Johann Strauss II: «Perpetuum mobile» (Ένα μουσικό αστείο)

Β’ μέρος:

  • Herbert Chappell: Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου PaddingtonΌλια Λαζαρίδου

Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington είναι ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι για συμφωνική ορχήστρα και αφηγητή του Βρετανού συνθέτη Herbert Chappell που ξετυλίγεται ακολουθώντας το ταξίδι του πολυαγαπημένου αρκούδου. Ένα ταξίδι που ξεκινά από το Περού, συνεχίζεται στο Λονδίνο και καταλήγει σε μια συναυλία στο μεγαλειώδες Royal Albert Hall όπου ο Paddington κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας! Την ιστορία αφηγείται η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου.

Eισιτήρια €10 (μειωμένο €5). Η προπώληση των εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Πέμπτη 19/12 στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.