Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», το τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά 10 έως 15 ετών «Παίζουμε Μπακότερμα».

Το τουρνουά πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ad

Από τις 09/05 έως και τις 09/06 το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο γήπεδο. Οι μικροί ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις ομάδες τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες (10 έως 12 και 13 έως 15 ετών) και να παίξουν μπακότερμα διασκεδάζοντας και, παράλληλα, καλλιεργώντας αξίες όπως η συνεργασία, το αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός.

Το μπακότερμα αποτελεί ένα ανεπίσημο είδος ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο δεν υπάρχει κανονικός τερματοφύλακας. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει περιστασιακά ένας προκαθορισμένος παίκτης, όποτε βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Έτσι, «μπακό» ονομάζεται εκείνος ο παίκτης που θα κάτσει στο τέρμα στην τρέχουσα φάση του παιχνιδιού. Λέξεις όπως «μύτο», «γιόμα», «κουντεπιέ», «ψαράκι», «τακουνάκι» και
«τσαρούχι» στο παρελθόν ακούγονταν σε κάθε ματς, σε πλατείες, γειτονιές και αλάνες.

Τώρα θα ξανακουστούν, σ’ ένα τουρνουά που διοργανώνεται με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα σημερινά παιδιά να απολαύσουν τη χαρά του δημοφιλέστερου παιχνιδιού στον κόσμο έτσι όπως το έπαιζαν οι μπαμπάδες και οι παππούδες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά (ημερομηνίες διεξαγωγής, κανονισμούς, κλπ.) αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή της ομάδας σας έως τις 04/05 επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/Mpakoterma2022.

Τσέκαρε κι αυτό:

Ψέματα: Τι τηλεθέαση έκανε η πρεμιέρα της σειράς