Χρήστος Λούλης

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζουν την αναδρομή τους στις πιο ριζοσπαστικές φωνές της λογοτεχνίας με επίκεντρο τη γυναίκα.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 17.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, Τα Κύματα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Το αριστούργημα της Βιρτζίνια Γουλφ είναι ένας χείμαρρος από σκέψεις, αισθήματα, τραύματα και λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Όπως και ολόκληρο το πεζογραφικό της έργο, Τα Κύματα  χαρακτηρίζονται από την τεχνική της συνειδησιακής ροής, που καταγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματα σε ροή, χωρίς κάποια προφανή λογική σύνδεση.

Λυδία Φωτοπούλου

Στα Κύματα η συγγραφέας παρακολουθεί στενά τη σχέση έξι προσώπων, από την παιδική ηλικία μέχρι τον θάνατό τους, ενώ, παράλληλα, ξεδιπλώνει μια ελεγεία για τη φύση, παρακολουθώντας μια ολόκληρη ημέρα από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου. Πρόκειται για ένα θραυσματικό κείμενο για τον θάνατο, την ύπαρξη, τη φιλία και τον έρωτα.

Στις Παραβάσεις του Δεκεμβρίου, που πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), η Λυδία Φωτοπούλου και ο Χρήστος Λούλης γίνονται οι φωνές των Κυμάτων σε μια ρυθμική εναλλαγή ρόλων.

Η χρήση του μυθιστορήματος Τα Κύματα σε μετάφραση Άρη Μπερλή, γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Ύψιλον και των κληρονόμων του μεταφραστή.

Εισιτήρια 5€.  Η προπώληση των εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.