για Κρεμ Μπρουλέ είναι η παρακάτω και μέσα σε λίγα λεπτά θα είναι στο πιάτο σας.
Υλικά:
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml πλήρες γάλα
- 6 κρόκοι αυγών
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας (ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας)
- Ζάχαρη για καραμέλωμα
Εκτέλεση
:
- Προετοιμασία βάσης:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C.
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτοντας τη βανίλια (αφαιρέστε τους σπόρους από τον λοβό και προσθέστε και τα δύο). Μην αφήσετε το μείγμα να βράσει, μόνο να ζεσταθεί.
- Ανακάτεμα αυγών:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδεις. Σταδιακά, προσθέστε το ζεστό μείγμα γάλακτος-κρέμας στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην «ψηθούν» τα αυγά.
- Ψήσιμο:
- Ρίξτε το μείγμα σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια. Τοποθετήστε τα σε ταψί και γεμίστε το με ζεστό νερό μέχρι τη μέση των μπολ. Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα (το κέντρο πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό).
- Ψύξη:
- Αφήστε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τοποθετήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Καραμέλωμα:
- Πασπαλίστε την επιφάνεια κάθε μπολ με ένα λεπτό στρώμα ζάχαρης. Με φλόγιστρο, καραμελώστε τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε την να σκληρύνει πριν τη σερβίρετε.
Tips
:
- Χρησιμοποιήστε φλόγιστρο για ομοιόμορφο καραμέλωμα.
- Προσθέστε λίγο λικέρ ή ξύσμα λεμονιού για επιπλέον άρωμα!
Τσέκαρε κι αυτά:
Κολωνός Μαγαζιά: Η μπουγάτσα του Μακεδόνα
Μάρμαρα: Πώς να επαναφέρετε την παλιά γυαλάδα τους