Οι κρέπες είναι από τα πιο νόστιμα κι εύκολα φαγητά που μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας, τόσο σε γλυκιά όσο και σε αλμυρή μορφή.
Είναι από τα πιο διαδεδομένα φαγητά, λόγω της ταχύτητας με την οποία μπορείς να τα έχεις έτοιμα, και εμείς σου έχουμε την κατάλληλη συνταγή.
Τα υλικά για τις κρέπες:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κούπα γάλα
- 2 αυγά
- 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
Κρέπες – Εκτέλεση:
Αρχικά βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις με έναν αυγοδάρτη. Στη συνέχεια βάζεις το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακατεύεις ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά και μόλις είναι ζεστό με μία μικρή κούπα ή μία κουτάλα από αυτές που σερβίρουμε σούπες βάζεις μία δόση από το μείγμα.
Αν η κρέπα ξεκολλάει μόνη της είναι έτοιμη να την γυρίσεις, αν όχι μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις.
Όταν γυρίσεις την κρέπα θα χρειαστεί να την αφήσεις να ψηθεί για λίγα λεπτά και από την άλλη μεριά. Μόλις είναι έτοιμη βάλτη σε ένα πιάτο και συνέχισε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα για κρέπες.
Δεν υπάρχει πρόβλημα αν θες να γυρίσεις πάνω από μία – δύο φορές ττην κρέπα στο τηγάνι, καθώς εξαρτάται από το πόσο τραγανή τη θες.
Τσέκαρε και αυτά:
Η Παραλία: Τι θα δούμε στο επεισόδιο της σειράς την Τρίτη
Το Ναυάγιο: Τι θα δούμε στο επεισόδιο την Τρίτη 3-10