Κριθαρώτο μανιταριών: Μία συνταγή από τον Νικόλαο Καρβέλα

Κριθαρώτο μανιταριών

Μία από τις καλύτερες συνταγές, γευστικές και γρήγορες είναι το κριθαρώτο μανιταριών από τον Έλληνα σεφ, Νικόλαο Καρβέλα.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λίτρα νερό ζεστό
  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ζωμούς κότας
  • 800 γρ μανιτάρια της αρεσκίας μας
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 250 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Μετά απο 1 λεπτό, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  2. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το ζωμό κότας και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο.
  3. Στο τέλος αποσύρουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...