Μία από τις καλύτερες συνταγές, γευστικές και γρήγορες είναι το κριθαρώτο μανιταριών από τον Έλληνα σεφ, Νικόλαο Καρβέλα.
ΥΛΙΚΑ
- 2 λίτρα νερό ζεστό
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 ζωμούς κότας
- 800 γρ μανιτάρια της αρεσκίας μας
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 250 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Μετά απο 1 λεπτό, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, το ζωμό κότας και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο.
- Στο τέλος αποσύρουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.