Λουλούδια

Ένα σημαντικό εργαλείο θα έχουν πλέον οι αγρότες στην Κρήτη αφού θα μπορούν μέσω του κινητού τους να έχουν την πληροφορία ποιο αρωματικό ή φαρμακευτικό φυτό μπορεί να ευδοκιμήσει.

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή που μέσω του διαδραστικού χάρτη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης θα δίνει στους αγρότες τα στοιχεία που επιθυμούν.

Ο κάθε αγρότης μπορεί να πάρει τις γεωγραφικές συντεταγμένες του χωραφιού του ή του αγροκτήματός του με το GPS που έχει στο κινητό του, να εισάγει το στίγμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να διαλέξει το φαρμακευτικό φυτό που τον ενδιαφέρει, και να δει την καταλληλότητα της θέσης που είναι το χωράφι του για την καλλιέργεια του συγκεκριμένου είδους.

Επίσης η εφαρμογή αυτή θα σου δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει ο αγρότης εάν το συγκεκριμένο είδος που αποφάσισε είναι το καλύτερο ή όχι για την περιοχή που βρίσκεται το χωράφι του.

Οι αγρότες θα μπορούν να βρίσκουν την εφαρμογή μέσω του κινητού τους τηλεφώνου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://regionofcrete.shinyapps.io/agriSuitApp/.