Η κρουαζιέρα περιμένει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τηλεδιάσκεψη για την κρουαζιέρα πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη με τους εκπροσώπους εταιρειών και μελών της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας, προκειμένου να συζητήσουν το άνοιγμα του κλάδου μόλις φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία.

Ο υπουργός Τουρισμού εξήγησε πως η κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική οικονομία και θα πρέπει να ανοίξει ο κλάδος με ασφάλεια όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ad

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Θεοχάρη στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων προς τους τουρίστες της κρουαζιέρας και έκανε σαφή παραίνεση προς τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της παράτασης ενδεχομένως της σεζόν για την κρουαζιέρα μέχρι το τέλος του 2021 και για αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι των εταιρειών δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της CLIA για την ανατολική Μεσόγειο, κα Δεληγιάννη σημείωσε πως όλες οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην εισαγωγή βελτιωμένων πρωτοκόλλων για την προστασία των επιβατών.

Κρουαζιέρα Θεοχάρης

Παρών στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν εκπρόσωποι από εταιρείες μεγαθήρια στην παγκόσμια βιομηχανία της κρουαζιέρας όπως Carnival Group, Celebrity Cruises/Royal Caribbean, Celestyal Cruises, Costa Cruises, Marella Cruises, MSC Cruises, Mystic Cruises, Norwegian Cruise Line, Ponant, Royal Caribbean Group, Silversea Cruises, TUI Cruises.

Ωστόσο, δεν τέθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επανέναρξη της κρουαζιέρας και μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.