Κρύο

Το κρύο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας αυτές τις μέρες διότι η κακοκαιρία έχει χτυπήσει πολλές περιοχές και όπως είναι αναμενόμενο εμείς κρυώνουμε! Αλλά μας κάνει καλό, κι όχι τόσο κακό όσο νομίζουμε!

MAΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Οι κρύες μέρες μπορεί να μας κάνουν να τουρτουρίζουμε αλλά υπάρχουν οφέλη όταν κρυώνουμε λιγουλάκι, όσο περίεργο και αν μας φαίνεται!

Ποια είναι τα οφέλη που έχει το κρύο στην υγεία μας 

#1.Μειώνονται οι φλεγμονές 

Οι φλεγμονές κατά την διάρκεια του χειμώνα μειώνονται καθώς η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να τις κάνεις να “μικρύνουν” και να μην μας ενοχλούν τόσο! Συνήθως οι αρθρώσεις μας δεν πονούν τόσο και αυτό οφείλεται στις χαμηλές θερμοκρασίες.

#2.Σφίγγει το δέρμα 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν το δέρμα μας να σφίξει! Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την κρυοθεραπεία για να σφίξουν το δέρμα. Το πρόσωπο μας το νιώθουμε πιο σφιχτό και αν το ενυδατώνουμε σωστά έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα!

#3. Κοιμόμαστε καλύτερα 

Η νύχτα διαρκεί περισσότερο το χειμώνα και επειδή κρυώνουμε είμαστε πιο cozy στο κρεβάτι μας και το ζεσταίνουμε! Με αυτή την αντίθεση που υπάρχει, για κάποιον λόγο χαλαρώνουμε περισσότερο και κοιμόμαστε καλύτερα.

#4. Μειώνεται ο κίνδυνος των ιώσεων 

Μπορεί να φαίνεται κουλό, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι και αυτές που “σκοτώνουν” τους ιούς ή τους αποδυναμώνουν! Μην ξεχνάς πως υπάρχει διαφορά μεταξύ γρίπης και ίωσης! Επόμενως, είναι πιο δύσκολο για τις ιώσεις να μας “χτυπήσουν” τον χειμώνα γιατί ο κρύος καιρός φροντίζει να τους “εξαφανίσει’.

Τσέκαρε και αυτά: