Κυνήγι ψάρεμα: Την Παρασκευή θα τεθεί ξανά το θέμα.

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί από τα απανωτά lockdown για το τί θα γίνει τελικά με την απαγόρευση για το κυνήγι ψάρεμα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιά παρατείνεται η απαγόρευση τόσο για το κυνήγι όσο και για το ψάρεμα.

ad

Ωστόσο, από την απαγόρευση εξαιρούνται τρεις περιοχές και συγκεκριμένα, η Ροδόπη, ο Έβρος και η Ξάνθη, όπου εκεί θα επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου προκειμένου να προλάβουν τη μετάδοση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν περιορισμοί. Το κυνήγι σε αυτές τις περιοχές επιτρέπεται μόνο εντός της περιοχής και δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Επίσης, οι κυνηγοί θα επιτρέπονται να είναι έως τέσσερα άτομα στην παρέα, αλλά σε καμία περίπτωση όχι μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο. Θα πρέπει να είναι δύο κυνηγοί στο ένα αυτοκίνητο και οι άλλοι δύο σε άλλο αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση που κάποιους παραβεί τους παραπάνω όρους τότε θα γίνεται άμεσα ανάκληση της σχετικής άδειας για το κυνήγι και μάλιστα αυτός ο άνθρωπος θα απαγορεύεται να λάβει νέα άδεια κυνηγιού για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα κυνήγι ψάρεμα αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου τους αρμόδιους της κυβέρνησης την επόμενη Παρασκευή. Τότε ανάλογα φυσικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα όπως και το θέμα με τις αθλητικές δραστηριότητες.