Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του πως είναι λάτρης των καλών βιβλίων και του αρέσει πολύ να διαβάζει ενώ ξεκουράζεται μετά από μια δύσκολη μέρα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Μιλώντας σε ένα ειδικό ένθετο που δημιούργησε ο “Ελεύθερος Τύπος”, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ο αγαπημένος του συγγραφές είναι ο Καραγάτσης και αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει έναν από τους σύγχρονους, αυτός θα ήταν ο Χωμενίδης.

Χαρακτηριστικά είπε :

“Εχω πάρα πολλούς αγαπημένους συγγραφείς, αλλά αν μου πεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου Ελληνας λογοτέχνης, είναι σαφέστατα ο Καραγάτσης. Και από τους σύγχρονους, μπορώ να πω ανεπιφύλακτα -από τους λογοτέχνες- ο Χωμενίδης, του οποίου και το τελευταίο βιβλίο, τον «Τζίμη στην Κυψέλη», το τελείωσα πριν από λίγο.

Αλλά νομίζω ότι πρέπει να πούμε και για ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο. Αυτό το οποίο τελείωσα τώρα, «Η Σιδηρά Δεκαετία» του Πλουμίδη, είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Διαβάζω πολλή Ιστορία, και με αφορμή τα 200 χρόνια εκδόθηκαν και πολύ σημαντικά βιβλία για τη σύγχρονη ιστορία, τα οποία είναι και πολύ ποιοτικά και συνεισφέρουν γενικά στην καλύτερη κατανόηση του τι έχει γίνει τα τελευταία 200 χρόνια”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πώς η αγάπη του για τα βιβλία προέκυψε από τους γονείς του, οι οποίοι είχαν και αυτή ιδιαίτερη αδυναμία στο διάβασμα.

Τσέκαρε και αυτά

Χριστούγεννα 2022 : Βόλτα στη γιορτινή Νέα Υόρκη

Ιδέες για μανικιούρ : Τι έκανε η Hailey για τα Χριστούγεννα