Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια έκπληξη περίμενε το τηλεοπτικό κοινό το μεσημέρι του Σαββάτου 25/11 καθώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε πώς ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δώσει μια πιο…lifestyle συνέντευξη και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, που τον θέλουν να μιλά μόνο σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το πολιτικό ρεπορτάζ.

Ο πρωθυπουργός φορώντας ένα γκρι, denim παντελόνι, ένα λευκό πουκάμισο και ένα μπλε σκούρο σακάκι μπήκε στο πλατό της εκπομπής, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ αφού χαιρέτισε τους παρευρισκομένους, και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκανε η Ναταλία Γερμανού.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για τον καρκίνο του μαστού καθώς πρόσφατα διαγνώστηκε η αδερφή του , Κατερίνα, και βρίσκεται στο στάδιο της χημειοθεραπείας. Και ο πρωθυπουργός θέλησε να κινητοποιήσει περισσότερες γυναίκες έτσι ώστε να κάνουν τις εξετάσεις τους και αν βρεθεί κάτι να δράσουν άμεσα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο θάρρος που έχουν οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια και μιλούν για την κακοποίηση αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το κράτος – το οποίο έχει ακόμη πολλά βήματα να κάνει – βρίσκεται στο πλευρό τους με διάφορους τρόπους, όπως είναι το panic button και η γραμμή 15900.

Για το ζήτημα που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινωνία, και αφορά στην “Κιβωτό του Κόσμου”, ο πρωθυπουργός δήλωσε πώς τα παιδιά είναι ασφαλή και πώς οι άνθρωποι που απαρτίζουν το προσωρινό, νέο διοικητικό συμβούλιο είναι υψηλού κύρους και θέλουν να βοηθήσουν τα πλάσματα που βρίσκονται στις δομές.

Στη συνέντευξη είδαμε έναν διαφορετικό Κυριάκο. Έναν πιο αληθινό πρωθυπουργό ο οποίος βλέπει Netflix, Σασμό και ακούει μουσική στο αυτοκίνητο του. Έναν πρωθυπουργό ο οποίος αφουγκράζεται τον παλμό της σύγχρονης κοινωνίας και του αρέσει να αθλείται γιατί τον αποσυμφορίζει από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Βλέπει μπάλα, ακούει μουσική και έχει μεγάλη αγάπη στα παιδιά του. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις ενώ είναι ένας γονιός που θα “τσακωθεί” με τα παιδιά του. Κάθεται με τη σύζυγο του και βλέπει σειρές. Και άλλα πολλά.

Σίγουρα άκουσες και άκουσα πράγματα τα οποία δεν περιμέναμε και ξαφνικά είδα τον πρωθυπουργό με άλλο μάτι. Σίγουρα είναι και αυτός άνθρωπος και πλέον ξέρουμε πώς είναι ένας από εμάς και πως – μπορεί, ίσως, δεν ξέρω – στις εκλογές (γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η συνέντευξη) να βάλουμε ένα σταυρό στο όνομα του γιατί μας έδειξε την ανθρώπινη πλευρά του. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ηγέτης μιας χώρας και πως πάντα θα τον βαραίνουν οι ευθύνες, όσο ανθρώπινος και αν είναι.

Τα 3+1 “συναισθήματα” που άφησε η συνέντευξη Μητσοτάκη

#1. Έδειξε πως είναι ένας πολύ κους τύπος και η εικόνα του σίγουρα αναβαθμίστηκε μετά από όσα είπε διότι οι αποκαλύψεις αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για τη ζωή του, έδειξαν πως είναι ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς και πως κάνει πράγματα τα οποία κάνουμε και εμείς. Επομένως, δημιούργησε το συναίσθημα της οικειότητας.

#2. Ο θυμός ήταν σίγουρα ένα συναίσθημα που με κατέβαλλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, διότι μπορεί η κυβέρνηση να έχει ξεκινήσει δράσεις που αφορούν στην κακοποίηση των γυναικών και των παιδιών, αλλά τα βήματα είναι πολύ αργά! Και ίσως θα έπρεπε να επισπεύσει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες! Πρωθυπουργός είναι και μπορεί να “τρίξει” πιο δυνατά τα δόντια απέναντι στους υπουργούς και σε όσους αναλαμβάνουν τα τόσο σοβαρά θέματα.

#3. Το συναίσθημα του καλού προβληματισμού! Μέσω της συνέντευξης, έδειξε πως νοιάζεται για τους πολίτες. Αλήθεια ή ψέμματα, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά σίγουρα αυτό το vibe έβγαλε και πρέπει να είμαι δίκαιη. Έδειξε πως θέλει να είνα υγιείς οι πολίτες, κάνοντας αναφορές στον αθλητισμό και στην προσπάθεια να γίνει καλύτερος ο τομέας της υγείας. Οι καμπάνιες που αφορούν στη διακοπή του καπνίσματος αλλά και το γενικότερο wellness που αφοροά την κοινωνία.

+1. Ο “κορμός” της πιο σοβαρής συζήτησης αφορούσε τις γυναίκες και την ισότητα των φύλων! Ένα θέμα το οποίο δεν είχε συζητηθεί τόσο έντονα από παλαιότερους πρωθυπουργούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει μια κοινωνία όπου όλοι είναι ίσοι.

Το μόνο σίγουρο είναι πώς τα λόγια απέχουν πολύ από τις πράξεις και μόνο το μέλλον μπορεί να δείξει αν τελικά θα γίνουν πραγματικότητα όσα ακούγονται!

Πάντως, ήταν μια καλή συνέντευξη και σίγουρα θα πάρει “brownie points” o πρωθυπουργός (όπως λένε και οι Αμερικάνοι).

Who said this? @stylefreakalex 

Τσέκαρε και αυτά :

Συνταγές : Τρία χειμερινά κοκτέιλ

Κώστας Παπαδόπουλος : Το τηλεφώνημα του Σοϊλέδη